vineri, 21 iulie 2017

Všetko najlepšie, kapitánka. EuroBasket začína Slovenkám zostra

Všetko najlepšie, kapitánka! Možno hneď pri raňajkách v hoteli v Temešvári sa basketbalistky Veronika Bortelová dočká od spoluhráček gratulácie k sedmatřicátým narodeninám.

A potom je popoludní povedie na palubovke k prvému zápasu majstrovstiev Európy proti Čiernej Hore.

"Na rozjazd je to veľmi ťažký súper. V základnej zostave majú plno skúsených hráčok. Musíme hrať agresívne a prebehu je, "nabáda Veronika Bortelová.

Jej návrat do reprezentácie je možná najväčším prekvapením slovenskej nominácie.Kouč Lubor Blažek pred rokom veteránka nevybral do tímu pre majstrovstvá sveta, Bortelová chcela v Nymburku - tak trochu v ústraní - dohrať kariéru.

Lenže v sezóne žiarila takým spôsobom, že ju tréner znova oslovil . "Bola som prekvapená, vzala si lehotu na rozmyslenie a potom ju stavkovanie online musela ešte predĺžiť," líči vitálny rozehrávačka, ako sa jej návrat do národného tímu rodil. "Nakoniec mi model prípravy aj EuroBasket vyhovoval, takže som kývla."

Na sústredení v Kúpeľoch Belohrad tak medzi hráčkami neustále pobehovala ešte jedna bojovníčka.

Trojročná Kateřina robila na prípravnom kempe spoločnosť mamičke , aby sa jej počas tréningu pred šampionátom necnelo. "Mala tam veľa tiet, dievčatá sa s malou koľkokrát vyblbly," rozpráva potetovaná vicemistryně sveta z roku 2010, ako sa spoluhráčky menili v pestúnky.

Predtým dlho váľala za USK Praha, úspešné časy zažila aj v niekoľkých poľských kluboch, zahrala si v Bulharsku.

v roku 2011 ohlásila materské povinnosti stavky online a zdalo s a, že ďalšie hráčka zo zlatej generácie slovenského ženského basketbalu končí.

Lenže Bortelová sa vrátila nielen do českej ligy , ale aj na medzinárodnú scénu.Kouč Blažek na ňu spolieha ako na rozehrávačku s kondíciou Pavla Nedvěda, ale aj ako na burcujúce šéfku kabíny, ktorej slovo má váhu. "V tíme je určite viac skúsených dievčat, ktoré majú čo povedať. Trebárs Ilona Burgrová, "hovorí kapitánka, s kým sa o úlohe líderky podelí.

Majstrovstvá Európy sa tento rok hrá podľa nového systému, prvýkrát s dvadsiatimi tímami.Z päťčlennej základnej skupiny postúpia prvé tri, každý z účastníkov sa potom upína ku konečnému umiestnenie v elitnej päťke, ktorá sa priblíži štartu na olympiáde v Riu. "Naše šance sú reálne," verí hráčka, ktorá reprezentovala už na EuroBasket 2001. "Je to len na nás, ako si s ťažkou výzvou poradíme."

Sama by už v Riu zrejme nehrala, majstrov stvá Európy označila za svoju poslednú akciu. V júni 2015 však ešte bude drieť v prospech tímu.


Tak nech je tá oslava úspešná.

stavky

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu