joi, 20 iulie 2017

Tour mieri na kocky. Je tu životná šanca pre "cyklokrosaře" Štybar

Neschováva sa, netají svoje plány. Zdeněk Štybar pokojne prizná, že na tohtoročnej Tour de France chce vyhrať etapu. Alebo sa o to aspoň pokúsiť. V utorok nastáva deň, kedy si sen môže splniť. Štvrtý deň preteku, ktorý povedie cyklistov z mesta Seraing do 223,5 kilometra vzdialeného Cambrai, sa zdá ideálne šancí.

"Určite to je výzva. Samozrejme, bet 365 že klasiky ako Paríž-Roubaix alebo Flámsko sú taky veľké. Ale vyhrať tu etapu…To by bolo jednoducho skvelé, "zasníval sa Štybar v pondelok pred štartom ďalšieho bláznivého dňa na Tour, počas ktorého pelotón stretol hromadný pád.

On sa mu vyhol, a tak môže bez ujmy vyraziť na trasu, ktorú v lastne celkom dobre pozná.Sčasti totiž povedie po trati Paríž-Roubaix, kde tento rok slávil historický český úspech: druhé miesto.

Tentoraz sa po kockách pôjde v opačnom smere ako počas aprílovej klasiky, ale ani to by nemalo Štybar prekvapiť. "Už sme si to tam boli prejsť deň po pretekoch Okolo Švajčiarska. Vtedy totálne pršalo, takže to máme najazdené dokonca aj v extrémnych podmienkach, "usmieva sa. "Ale určite to bude iné ako Roubaix. Míň technické, viac o nohách, "moc dobre tušia.

Čo teda môže takýto závod priniesť? "Možno tam ostane bet365 mobil až do konca pohromade viac ľudí.Asi to bude znova veľmi nervózna, "očakáva Štybar. "Keď sme si to prechádzali, prišlo mi, že tam ideme takmer hranu."

Na skok za rodinou bet365 bo nus

Výhodou pre trojnásobného majstra sveta v cyklokrose budú skúsenosti z terénu. A treba tiež to, že etapa štartuje v Belgicku, jeho druhej domovine. Aj keď známych asi u trati moc mať nebude. "Tí, ktoré tu máme, sa teraz skôr točí okolo Ine. Pomáhajú jej, "spomína svoju belgickú manželku, ktorá mu týždeň pred Tour porodila syna Lewisa.

V nedeľu, po dojazde druhej etapy, dokonca za rodinou stačil na skok zájsť. "Nebolo to ďaleko od miesta, kde bývame, asi polhodina.Po ceste na hotel som sa doma na chvíľu zastavil, "prezrádza. "Len som si Lewisa pochoval a musel som zase preč."

Taký je život na Tour. To, ako mu syn rastie, musí Štybar až na túto jedinú výnimku sledovať len cez internetovú kameru, ktorá mu každý deň aspoň na chvíľu umožní pozrieť sa domov.

Času na čokoľvek iné než pretekanie je strašne málo. Pred včerajšie etapou Štybar dlho počúval taktické pokyny , až potom vyliezol z tímového autobusu a mohol venovať pár minút novinárom. A tiež fanúšikom: v Belgicku je vždy veľa populárne.

Priamo pri autobusu na neho čakala rodinka s tromi malými chlapcami, ktorým žiarili oči, keď sa im ich obľúbenec podpisoval na zmenšenej dresy stajne Etixx-Quick-Step.Ďalšie fanúšikovia sa medzitým naťahovali cez plot a volali: "Hallo, Zdenek!"

S podporou teda pre dnešok určite môže počítať. Ale divoký začiatok Tour jasne naznačuje, že nič ďalšie sa plánovať nedá. "To naozaj veľmi nie. Na každom rohu sa to mení, pohyb v balíku je úplne iný, "uznáva Štybar. "Keď som zvyknutý dostať sa dopredu po krajoch, tu to nejde - musíte to skúsiť skrz balík. V nedeľu som sa takto trochu stratil bet365 pred bonifikačním šprintom - a ťažko som sa dostával späť, "opisuje.

Formu na to, aby uspel, však rozhodne má.


Potvrdil to včera: znova bol v cieli najlepšie z Čechov, na kopec v mestečku Huy sa vyškriabal ako jedenatřicátý.A pretože moc nestratil, poskočil v priebežnom poradí už na desiate miesto.

"Ale to nie je rozhodujúce. Mám inú úlohu, celkové poradie nie je tak dôležité, "hovoril už pred etapou. Jeho šanca je inde. A teraz to môže ukázať.

bet365 stavky

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu